top of page

Καλώς ήλθατε στο Ouranopoli Camping & Bungalows

Πρωτόκολλο Λειτουργίας υπό Covid-19

Σημαντική Ενημέρωση 

 

 

Αγαπητέ επισκέπτη,

Σας καλωσορίζουμε στις εγκαταστάσεις του Ouranoupoli Camping & Bungalows. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, επαναλαμβανόμενους και μη επισκέπτες μας για την επιλογή σας να επιλέξετε την δική μας φιλοξενία για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας. Είμαστε αποφασισμένοι να σας προσφέρουμε ένα περιβάλλον όμορφο, περιποιημένο, καλαίσθητο και ασφαλές. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ο covid 19 μας έχει οδηγήσει να ζούμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι πράξαμε και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε  όλα τα σχετικά με την υγιεινή του χώρου μας νέα μέτρα ασφαλείας βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδόθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση και τους υγειονομικούς φορείς.

Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συμβάλουμε όλοι, ο καθένας πράττοντας στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης και του συλλογικού καλού το κομμάτι των ευθυνών και των υποχρεώσεων του. Τήρηση της ατομικής υγιεινής και των κοινωνικών αποστάσεων, σεβασμός και πλήρη εφαρμογή των οδηγιών του παρόντος εγγράφου, του ευρύτερου κανονισμού του κάμπινγκ και προστασία της προσπάθειας που καταβάλουμε όλοι εμείς το προσωπικό του κάμπινγκ να κρατήσουμε αυτό το μέρος ασφαλές, καθαρό, μοναδικό όπως πάντοτε ήταν.

                                                                

 

 ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης καθώς και όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούνται έχουν τις προδιαγραφές και τα πιστοποιητικά του ΕΟΦ και των Οδηγιών του ΕΟΔΥ. Θα γίνεται σχολαστικό καθάρισμα και πολύ καλός αερισμός καταλύματος κατά τις ώρες που μεσολαβούν μεταξύ των διαμονών. Επίσης, θα υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα «υψηλού κινδύνου» τα οποία και θα απολυμαίνονται σχολαστικά. Το προσωπικό καθαριότητας θα χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό όταν θα εισέρχεται στο κάθε κατάλυμα και θα αποφεύγεται ο συχνός καθαρισμός του καταλύματος κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Επίσης, βάσει των πρωτοκόλλων, θα ισχύσει η κατάργηση της συχνής αλλαγής ιματισμού μπάνιου και δωμάτιου, παρά μόνο κατόπιν αιτήματος σας.

                                                                      

 

CAMPING

Σας ενημερώνουμε ότι φέτος το Camping θα λειτουργήσει με μειωμένη δυναμικότητα. Δεν θα δεν επιτρέπεται από μη διαμένοντες η είσοδος, η διέλευση, η παραμονή, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων του Camping. Επίσης, οι εγκαταστάσεις υγιεινής, όπως τα κοινόχρηστα ντους και οι τουαλέτες, θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο συχνά ώστε να διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση.

                                                          

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Οι αποστάσεις από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην παραλία θα είναι σύμφωνα με τις προτεινόμενες προδιαγραφές. Η κάθε ξαπλώστρα θα απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Το προσωπικό θα είναι εκπαιδευμένο και θα εφαρμόζει απόλυτα όλες τις προδιαγραφές των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Θα εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την εστίαση και συγκεκριμένα όλα τα μενού θα είναι a la carte και όλοι οι κατάλογοι θα απολυμαίνονται με ειδικά αντισηπτικά πριν από κάθε χρήση. Το προσωπικό της κουζίνας και του service θα χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και καρεκλών. Τα τραπέζια θα καλύπτονται με “sous plat” μιας χρήσης και τα μαχαιροπίρουνα θα βρίσκονται στο τραπέζι τα οποία θα αντικαθίστανται με αυξημένη συχνότητα. Τέλος, σ’ όλους τους κοινόχρηστους χώρους θα υπάρχουν εγκεκριμένα αντισηπτικά και μην ξεχνάτε ότι η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρων πρέπει να τηρείται σε όλους τους χώρους μεταξύ των ατόμων που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή παρέα! Με τη δημοσίευση του Ελληνικού υγειονομικού πρωτοκόλλου (ΦΕΚ-2084 -Β-ΚΥΑ-1881) λειτουργίας των ξενοδοχείων και των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (Camping), η διεύθυνση και το προσωπικό του OURANOUPOLI CAMPING & BUNGALOWS καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την πλήρη προστασία σας!

 

 

Γενικές πληροφορίες

   Δεν επιτρέπεται η είσοδος, η διέλευση, η παραμονή, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων από μη διαμένοντες στο camping. Οι μη διαμένοντες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την όμορη παραλία χωρίς να διέρχονται μέσα από το Camping και χωρίς να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις υγιεινής.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος εντός του κάμπινγκ σε άτομα που επισκέπτονται ήδη διαμένοντες εντός των ορίων του. Ελεύθερη είσοδο στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ δικαιούνται μόνο οι διαμένοντες σε αυτό και κανείς άλλος.

Η διεύθυνση του Camping τηρεί αρχείο που διατηρείται με ευθύνη της, για όλα τα άτομα που διαμένουν ή διέμειναν σε αυτό – όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email) σε κάθε κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο είτε ανήκει στους πελάτες είτε στην επιχείρηση ή σε tour operator.

Για τη λειτουργία της παραλίας του Camping, ισχύουν οι κανονισμοί του κράτους για τις παραλίες σε ότι αφορά την πρόληψη του Covid-19.

 

https://covid19.gov.gr/menoume-asfalis-kanones-prostasias-atomikis-ke-tis-dimosias-ygias-se-organomenes-idiotikes-ke-mi-paralies/

 

Συνιστάται να προτιμώνται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, και να προτιμάται η τηλεφωνική συνεννόηση, όσο αυτό είναι δυνατό σε ότι αφορά παραγγελίες, αγορές υπηρεσιών και αγαθών, εξοπλισμού κλπ. Οποιαδήποτε παράβαση των οδηγιών και κανονισμών θα πρέπει να αναφέρεται στο αρμόδιο άτομο του Camping για την πρόληψη κρουσμάτων Covid-19.

 

 

 

Αλλαγές στα check in – check out, καθαριότητες

 

Λόγω των νέων συνθηκών καθαριότητας και απολύμανσης που πρέπει να εφαρμοστούν στις εγκαταστάσεις και τα καταλύματα μας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του Covid 19 θα υπάρχει νέο πιο πυκνό πρόγραμμα καθαριοτήτων στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις του κάμπινγκ και στους χώρους υγιεινής.

Τα νέα ωράρια εισόδου – εξόδου στα ενοικιαζόμενα καταλύματα μας όσο και στις θέσεις κατασκήνωσης διαμορφώνονται ως εξείς:

 

Check in: μετά τις 15:30

Check out: πριν τις 11:00

 

 

Πρόληψη Ενημέρωση-Εκπαίδευση προσωπικού

Το προσωπικό του Camping θα είναι ενημερωμένο και εκπαιδευμένο ανάλογα με τα καθήκοντά του στα εξής: στη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, στην εφαρμογή της ατομικής υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης, στο σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού Covid-19, καθώς και στους λοιπούς ειδικούς κανονισμούς του Camping για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19.

 

 

Μέτρα Πρόληψης

Θα παρέχονται πληροφορίες στους πελάτες και εκπαίδευση στο προσωπικό για τα μέτρα ατομικής υγιεινής:

● Τεχνικές υγιεινής χεριών (συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών).

● Μετά από ποιες δραστηριότητες θα πρέπει να πλένονται τα χέρια π.χ. τα χέρια πρέπει να πλένονται μετά από κάθε επαφή με άλλο άτομο ή τις αναπνευστικές εκκρίσεις αυτού (σάλια, σταγονίδια), με αντικείμενα που αγγίζονται από άλλα άτομα όπως κουπαστές, χειρολαβές κ.α., πριν την τοποθέτηση της μάσκας, πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από το φαγητό, πριν ακουμπήσουμε το πρόσωπο κτλ.

● Σε ποιες περιπτώσεις συνίσταται η χρήση αντισηπτικών αντί για πλύσιμο των χεριών (π.χ. εάν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα).

● Στη σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής, και συγκεκριμένα: αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια.

● Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού.

● Κατάλληλη διαχείριση αποβλήτων.

● Ορθή χρήση μέσων ατομικής προστασίας (μάσκας και γάντια). Η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται να εφαρμόζεται από το προσωπικό, τους πελάτες και κάθε άλλο άτομο το οποίο εισέρχεται στους εσωτερικούς στεγασμένους χώρους του Camping. Στην είσοδο των εσωτερικών στεγασμένων κοινόχρηστων χώρων του Camping θα υπάρχουν σταθμοί αντισηπτικών. Πρέπει να εφαρμόζεται σωστά η ορθή αναπνευστική υγιεινή, δηλαδή η κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά τον πταρμό και τον βήχα και στη συνέχεια απόρριψη αυτού σε πλαστική σακούλα και εφαρμογή αντισηπτικού στα χέρια.

● Η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρων τηρείται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή παρέα ή και δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο. Στις εγκαταστάσεις των εσωτερικών στεγασμένων κοινόχρηστων χώρων του Camping πρέπει να διατηρείται η κοινωνική απόσταση με την εφαρμογή μέτρων ειδικής σήμανσης και ελεγχόμενης εισόδου, για να διασφαλίζεται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων που κάνουν χρήση του χώρου, τα οποία ταυτόχρονα θα κάνουν χρήση της υφασμάτινης μάσκας.

 

 

Θέσεις κατασκηνωτικών μέσων

Η απόσταση μεταξύ κάθε μορφής κατασκηνωτικού μέσου (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές, κτλ.) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του με του γειτονικού σε αυτό κατασκηνωτικού μέσου και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του. Η κοινωνική απόσταση των 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο πρέπει επίσης να εξασφαλίζεται σε όλους τους χώρους.

 

 

Εγκαταστάσεις υγιεινής

Οι εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια, ντους, χώροι πλύσης χεριών, νεροχύτες για το πλύσιμο πιάτων) θα διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις Υγειονομικές Διατάξεις. Θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται σύμφωνα με αναρτημένο ενημερωμένο πρόγραμμα με διάλυμα χλωρίνης 0,1% με και θα αερίζονται επαρκώς κατά την χρήση. Η διοίκηση του Camping θα φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν σε διάφορα προσβάσιμα σημεία στους στεγασμένους και υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους κάδοι απορριμμάτων. Οι νιπτήρες θα είναι συνεχώς εφοδιασμένοι με σαπούνι, χειροπετσέτες και ποδοκίνητους κάδους για τα απορρίμματα. Η τήρηση συγκεκριμένου γραπτού προγράμματος καθαριότητας και ελέγχου θα διασφαλίζει την διατήρηση των συνθηκών υγιεινής των εγκαταστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εστιατόρια, καταστήματα, θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελλάδας:

 

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wHUdWr4xouZundtvSoClrL8dPiJFyS0CqTuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMtszFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCM xLMtYmAH3d1I5gXnLXwTdHKplV9DiypLk42Z5AOkKiDQs_9

https://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf

 

Σχέδιο αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος

Στο Camping θα υπάρχει γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού Covid-19 στο οποίο περιγράφεται:

α) Τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν ένα άτομο ως ύποπτο κρούσμα λοίμωξης Covid-19 (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, δύσπνοια).

β) Τον αριθμό κλήσης «1135» για την επικοινωνία με τον αρμόδιο φορέα για την αναφορά του περιστατικού και την καθοδήγηση για τη διαχείριση του.

γ) Την προσωρινή απομόνωση του περιστατικού μέχρι την ασφαλή μεταφορά του για ιατρική διάγνωση στο κατασκηνωτικό του μέσον εφόσον διαθέτει συρόμενο ή αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (ή, εξασφάλιση ενός δωματίου με φυσικό αερισμό σε περίπτωση που διαμένει σε σκηνή, τοποθέτηση χειρουργικής μάσκας στο άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα, χορήγηση χαρτομάντιλων, πλαστικής σακούλας για την απόρριψη τους και αντισηπτικό χεριών περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη).

δ) Χρήση χειρουργικής μάσκας, προστατευτικών γυαλιών, αδιάβροχης ποδιάς με μακριά μανίκια και γαντιών από όποιον εισέρχεται στο χώρο της προσωρινής απομόνωσης (ο χρησιμοποιημένος προστατευτικός εξοπλισμός θα απορρίπτεται σε σακούλα και σε καμία περίπτωση δεν θα ξαναχρησιμοποιείται, ενώ μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού πρέπει τα χέρια να πλένονται καλά με νερό και σαπούνι). ε) Εξαερισμός του χώρου προσωρινής απομόνωσης, καθαριότητα και απολύμανση των επιφανειών και των αντικειμένων μετά την απομάκρυνση του ασθενούς με διάλυμα χλωρίνης 0,1% ή αιθυλικής αλκοόλης 70% με χρόνο επαφής 10 λεπτών ή άλλου απολυμαντικού με αποδεδειγμένη ιοκτόνο δράση. στ) Αναφορά στην αρμόδια υγειονομική αρχή όλων των επαφών του ασθενούς ξεκινώντας δύο ημέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

ζ) Τα στοιχεία επικοινωνίας του ΕΚΑΒ, τα στοιχεία επικοινωνίας της δομής υγείας που θα πρέπει να μεταφερθεί το ύποπτο περιστατικό, τα στοιχεία επικοινωνίας της υγειονομικής υπηρεσίας στην οποία υπάγεται το camping. Για την εφαρμογή του γραπτού σχεδίου και του υγειονομικού πρωτοκόλλου λειτουργίας του Camping σε ότι αφορά την πρόληψη περιστατικών Covid-19, στο προσωπικό και στους πελάτες ορίζεται αρμόδιο άτομο του οποίου τα πλήρη στοιχεία αναφέρονται στο γραπτό σχέδιο. Τα περιστατικά και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, καταγράφονται στο βιβλίο περιστατικών Covid-19 του Camping που διατηρείται με ευθύνη αρμόδιου ατόμου.

 

Αποτελεί ατομική ευθύνη όλων μας η πλήρης εφαρμογή του πρωτόκολλου λειτουργίας υπό καθεστώς covid 19, του ευρύτερου πρωτοκόλλου λειτουργίας του Camping και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας (όλα τους είναι ανηρτημένα στον χώρο υποδοχής).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Oποιοδήποτε σύμπτωμα του covid 19 όπως περιγράφεται στην παράγραφο α παραπάνω πρέπει να αναφέρεται αμέσως στον υπεύθυνο για τη διαχείριση του covid 19! Ο επισκέπτης υποχρεούται να ακολουθήσει τις ακριβείς οδηγίες που θα του δοθούν από τον Covid 19 υπεύθυνο του κάμπινγκ!

 

Αποτελεί επίσης ατομική ευθύνη όλων μας η διατήρηση των δομών του κάμπινγκ, καθαρών και σε τάξη, συμβάλλοντας ο καθένας το μερίδιο του, στην ευρύτερη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ανθρώπους του Camping.

 

Από την δική μας μεριά έχουμε καταβάλει σοβαρότατες προσπάθειες και συνεχίζουμε, εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας, εξειδικεύοντας τις καθαριότητες των χώρων μας, μειώνοντας την δυναμικότητα μας, προμηθεύοντας όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με σαπούνι και αντισηπτικό υγρό χεριών πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ όπως επίσης και οδηγίες ασφαλούς χρήσης τους,

 

με τελικό και μοναδικό σκοπό μας την ασφαλή και ανεμπόδιστη παροχή των υπηρεσιών μας και την μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση στις διακοπές σας!

 

Με εκτίμηση η ομάδα του Ouranoupoli Camping & Bungalows.  

M

e

n

u

bottom of page