top of page

start a wonderful journey at the area's special places & activities.

The Adventure

# μοναδικά νησιά Δρένια
απόσταση: 5' με βάρκα (4km)

Εξερευνήστε αυτό το μοναδικό συγκρότημα 5 νησιών με τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.

Επισκέπτες που έχουν ήδη βρεθεί εκεί έχουν χαρακτηρίσει αυτό το μέρος ως "ο παράδεισος μας".

Μπορείτε να τα επισκεφτείτε με το δικό σας σκάφος. Το Κάμπινγκ προσφέρει όλες τις ανέσεις για αυτό, ιδιωτική ράμπα σκαφών, το δικό μας μικρό λιμάνι, πάρκινγκ και σημείο πλύσης σκαφών.

 
#καιρός για ήλιο, θάλασσα, κωπηλασία, καταδύσεις, ιστιοπλοία water sports...
# Το μοναδικό Άγιον Όρος

Απόσταση: 4 χλμ

 

Το Άγιον Όρος είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου, που αποτελείται από 20 μοναστήρια και περίπου 2.000 μοναχούς.

Βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω (το κάμπινγκ μας βρίσκεται 4 χλμ. Από τα σύνορά της), φιλοξενεί την παλαιότερη μοναστική κοινότητα στη Γη.

 

Ο τρόπος ζωής των μοναχών είναι σχεδόν αμετάβλητος από την άφιξη των πρώτων μοναχών τον ένατο αιώνα. Οι περισσότεροι ζουν μέσα στα τείχη του μοναστηριού που έχουν επιλέξει, αλλά άλλοι επιλέγουν να ζήσουν σε πλήρη απομόνωση, μακριά από τυχόν περισπασμούς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Παναγία λέγεται ότι επισκέφθηκε τη χερσόνησο και προσευχήθηκε να την αποκτήσει ως δική της. Πιστεύεται ότι η παρουσία γυναικών μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των μοναχών,  και να τους οδηγήσει στην αμαρτία για αυτό και απαγορεύεται η είσοδος τους σε αυτό..

Η μοναστική ζωή είναι ένα δείγμα ζωής που βρίσκει την προέλευση πίσω στο χρόνο και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο μέχρι σήμερα..

Ολόκληρη η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της φύσης. Προσφέρει μερικά από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας. Επίσης, είναι το μόνο μέρος στη γη που προσφέρει 20 πρωτότυπα και συνεχώς κατοικημένα μεσαιωνικά κάστρα που μπορείτε να επισκεφθείτε και να μείνετε.

 

Μπορείτε να ζήσετε μερικές μέρες με τον παλιό τρόπο ζωής. Αυτό είναι δυνατό μόνο μετά από επικοινωνία με το Γραφείο Προσκυνητών στη Θεσσαλονίκη (τηλ. (++ 30) 2310 833 733) ή την Ουρανούπολη, Χαλκιδική (τηλ. (++ 30) 23770 71 423) για να αποκτήσετε τη άδεια επίσκεψης που ισχύει για τέσσερις ημερολογιακές ημέρες.

Ένας άλλος τρόπος για να θαυμάσετε αυτό το καταπληκτικό μέρος είναι να ξεκινήσετε καθημερινά ταξίδια κρουαζιέρας μόλις 1,5 χλμ. από εμάς ή να οργανώσετε κάποια ιδιωτικά ταξίδια στη χερσόνησο.

Μην περιμένετε και αρπάξτε την ευκαιρία!

# εξερευνήστε την μοναδική μας φύση

 

Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο η θάλασσα και η χρυσές της αμμώδεις παραλίες. Ακριβώς δίπλα στην παραλία μπορείτε να βρείτε δείγματα από καθαρά ορεινά δάση και άγρια ζωή.

 

Προστατευόμενα από το NATURA European πρόγραμμα 95.000 στρέμματα παρθένων δασών περιμένουν τους φίλους της ανέγγιχτης φύσης.

Χαρτογραφημένες διαδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, ορεινά μονοπάτια, μοναδικά αξιοθέατα, καταρράκτες με δυνατότητα επίσκεψης και πολλά άλλα μέσα σε μια ώρα από εμάς!

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα σημεία εκκίνησης με λεωφορείο μπροστά από το κάμπινγκ μας ή μπορείτε να οδηγήσετε απευθείας εκεί.

Η ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής και προσφέρει κάποια από τα πιο όμορφα και μοναδικά φυσικά τοπία στην Ελλάδα.

#καιρός για ήλιο, θάλασσα, κωπηλασία, καταδύσεις, water sports...
Απόσταση

Οι έμπειροι κωπηλάτες χαρακτήρισαν τη θάλασσα μας ως ένα τέλειο σημείο για καγιάκ. Αυτό προέρχεται από το συνδυασμό ήρεμων νερών με μία καταπληκτική ακτογραμμή με απομονωμένες παραλίες, μεγάλα και μικρά νησιά, βραχώδεις ακτές και μοναδικά τοπία. Επωφεληθείτε από αυτό και περάσατε λίγο χρόνο στα ανοιχτά νερά.

Θαλάσσια σπορ, σκι, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, κολύμβηση με αναπνευστήρα και πολλά άλλα περιμένουν να κάνουν τις στιγμές σας όμορφες.

Η ενοικίαση σκαφών είναι επίσης μια επιλογή. Γίνετε ο καπετάνιος του σκάφους σας και εξερευνήστε τις υπέροχες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.

#περίπατος μέσα στην ιστορία

Ξεκινώντας από το κάμπινγκ μπορείτε να κάνετε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες περιπάτους.

Περπατήστε για 1,5 χλμ,  μέχρι το χωριό της Ουρανούπολης ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο με τη μαγευτική θέα στα νησιά απέναντι.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε τον μοναδικό Βυζαντινό Πύργο του χωριού που είναι ανοιχτό μουσείο. Μην ξεχάσετε να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στο ψηλότερο μπαλκόνι στα 30 μέτρα!

 

Ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο προς τη Μονή Ζυγού, θα συναντήσετε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες και τοπία της περιοχής. Επισκεφθείτε τη βυζαντινή γέφυρα και τα κρυμμένα αξιοθέατα και απολαύστε την αγνή φύση.

Στο τέλος της διαδρομής, σας περιμένουν τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου απέχοντας μόλις 10 μέτρα από τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ένα μοναδικό δείγμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα πολύ σημαντικό θρησκευτικό σημείο.

one place 

a thousand experiences...

M

e

n

u

bottom of page